Το καλάθι μου

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες εντός Ελλάδας αξίας άνω των 19€.

Έως 6 άτοκες δόσεις για παραγγελίες άνω των 60€.

ΣΥΝΟΛΟ {{order.final_cost}}
20
Ιουνίου
2022
6 οφέλη των επιτραπέζιων παιχνιδιών που ίσως δε γνωρίζατε!

Ο χρόνος που περνάμε με την οικογένειά μας παίζοντας γύρω από το τραπέζι, όχι μόνο μας φέρνει όλους πιο κοντά, αλλά συμβάλλει επίσης σημαντικά στη νοητική, γλωσσική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Διαβάστε για τα πολύτιμα οφέλη των επιτραπέζιων παιχνιδιών και εμπλουτίστε τη συλλογή σας με τα νέα παιχνίδια των Εκδόσεων Σαββάλας τα οποία προάγουν διαφορετικές δεξιότητες, από τη λογική σκέψη έως την έκφραση των συναισθημάτων των παιδιών.

1. Αποτελούν ευκαιρία για μάθηση από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους

Τα επιτραπέζια παιχνίδια βοηθούν τα παιδιά από τα αρχικά κιόλας στάδια της ανάπτυξής τους. Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα βασικά χρώματα και σχήματα, ενώ αναπτύσσουν την οπτική αντίληψη και τη λεπτή κινητικότητα. Επιπλέον, εκπαιδεύονται στο να ακολουθούν κανόνες και να περιμένουν τη σειρά τους, σημαντικά μαθήματα που τα προετοιμάζουν κατάλληλα για την κοινωνικοποίηση με τους συνομηλίκους τους. Το «Πάρτι γενεθλίων» είναι το ιδανικό επιτραπέζιο για παιδιά ηλικίας από 2 ετών, αφού τα βοηθά να μετρούν και να αναγνωρίζουν ζώα, χρώματα και σχήματα αλλά και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους!

2. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη της φαντασία τους

Μέσω των παιχνιδιών τα παιδιά αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ικανότητες που τα βοηθούν να «ξεκλειδώσουν» τον εσωτερικό τους κόσμο. Σκαρώνοντας τις δικές τους ιστορίες και δημιουργώντας κατασκευές, τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση και θάρρος να μοιράζονται τις ιδέες τους με άλλους. Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Δώσε μορφή στην ιστορία σου» ενθαρρύνει τα παιδιά να απελευθερώσουν τη φαντασία τους και να δημιουργήσουν αμέτρητες ιστορίες, ενώ με το «Καλλιτεχνικό εργαστήριο» τα παιδιά καλούνται να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να κατασκευάσουν ένα παιχνιδόσπιτο που θα στολίζει το δωμάτιό τους!

       

3. Διδάσκουν βασικές έννοιες των μαθηματικών

Αφήστε τα παιδιά να αθροίσουν μόνα τους το αποτέλεσμα των ζαριών και να μετρήσουν τα διαστήματα στο ταμπλό του παιχνιδιού. Επιδιώκοντας να καλλιεργήσουν την αναλυτική σκέψη τους, παιχνίδια όπως τα «Αγώνας ύψους» και «Ο έξυπνος αγρότης» καλούν τα παιδιά να αναζητήσουν λύσεις, να σκεφτούν γρήγορα και να αναπτύξουν την αντίληψη του χώρου.

           

4. Προσφέρουν μαθήματα ζωής

Μέσω των επιτραπέζιων παιχνιδιών, τα παιδιά μαθαίνουν αφενός πως άλλοτε χάνουμε και άλλοτε κερδίζουμε, και αφετέρου ότι όλα μπορούν να ανατραπούν στο παιχνίδι, όπως ακριβώς και στη ζωή. Επιπλέον, μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού αναδεικνύεται η αξία της ομαδικότητας που αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την πορεία της ζωής τους. «Το μπίνγκο των σεφ» και το «Από πέτρα σε πέτρα» αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να αναπτύξουν τις αρετές της συνεργασίας και του υγιούς ανταγωνισμού.

         

5. Καλλιεργούν την ενσυναίσθηση       

Τα επιτραπέζια παιχνίδια αποτελούν έναν διαδραστικό τρόπο για να μάθουν τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους – τη λύπη, την ευτυχία αλλά και τον θυμό – και να εκφράζουν ελεύθερα όσα νιώθουν. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων και να κατανοούν τα συναισθήματά τους. Τα επιτραπέζια παιχνίδια «Μάντεψε πώς Νιώθω» και «Ζωηρά μαϊμουδάκια» συμβάλλουν ακριβώς στην προσπάθεια των παιδιών να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, ακόμη και τα αρνητικά.

        

6. Φέρνουν κοντά την οικογένεια!

Οι κοινές εμπειρίες και η ουσιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της οικογένειας είναι αυτά που την κρατούν δεμένη. Τα επιτραπέζια παιχνίδια δίνουν ευκαιρίες για συντροφικότητα, γέλιο και κοινές αναμνήσεις, κυρίως για τα παιδιά, καθώς έχουν ανάγκη να παίζουν με τους γονείς τους και να μοιράζονται ξένοιαστες και χαρούμενες στιγμές. Τα επιτραπέζια παιχνίδια «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και «Ελληνική Μυθολογία» αποτελούν τον ιδανικό τρόπο να περάσετε ατέλειωτες ώρες διασκέδασης μαζί με τα παιδιά σας!

       

Προϊόντα σχετικά με το άρθρο
Ελληνική Μυθολογία: Βιβλίο ...
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Γίνε ένας από τους πιο ξακουστούς μυθικούς ήρωες, μονομάχησε με του...
ΑΓΟΡΑ
Καλλιτεχνικό εργαστήριο: Κα...
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Κατασκεύασε εύκολα το υπέροχο τρισδιάστατο παιχνιδόσπιτο για να στο...
ΑΓΟΡΑ
Πάρτι γενεθλίων
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Σήμερα ο αρκούδος είναι πολύ χαρούμενος γιατί έχει γενέθλια! Γι’ αυ...
ΑΓΟΡΑ
Μάντεψε πώς νιώθω
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Όταν είμαι λυπημένος, κλαίω. Όταν νιώθω αυτοπεποίθηση, έχω το κεφάλ...
ΑΓΟΡΑ
Από πέτρα σε πέτρα
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Είσαι καλός στην ισορροπία; Με τη βοήθεια των ζώων παίξε με τους φί...
ΑΓΟΡΑ
Δώσε μορφή στην ιστορία σου
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Χρησιμοποιήστε τις κάρτες με τα σχήματα και ζωγραφίστε με τους μαρκ...
ΑΓΟΡΑ
Ζωηρά μαϊμουδάκια
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Όλα τα συναισθήματα είναι χρήσιμα. Αξία έχει το τι κάνουμε μ’ αυτά....
ΑΓΟΡΑ
Αγώνας ύψους
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Τα μικρά χαριτωμένα τερατάκια ανυπομονούν να μεγαλώσουν. Τρελαίνοντ...
ΑΓΟΡΑ
Ο έξυπνος αγρότης
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Μάθε να μετράς από το 1 ως το 10 παρέα με τον αγρότη, καθώς αυτός κ...
ΑΓΟΡΑ
Το μπίνγκο των σεφ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι δημιουργικότητας και μνήμης που ανοίγει ...
ΑΓΟΡΑ
Ο Μικρός Πρίγκιπας
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Ζήσε μια απίστευτη περιπέτεια συντροφιά με τον Μικρό Πρίγκιπα και τ...
ΑΓΟΡΑ